Flaczki z boczniaków


Wydrukuj przepis
Flaczki z boczniaków
Wspaniała , zaskakująca zupa na tę porę roku. Boczniaki w tej zupie sprawdzają się znakomicie. Mój mąż, który uwielbia zupy z mięsem, dla tej zupy zrobił wyjątek. I jak mamy w domu większą ilość boczniaków to sam mi o niej przypomina. Znakomita zarówno na obiad jak i na kolację. Wypróbujcie !!!!
Porcje
porcji
Porcje
porcji
Sposób przygotowania
  1. Boczniaki delikatnie opłucz lub wyczyść wilgotnym ręcznikiem papierowym. Warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę . Boczniaki pokrój w paski.
  2. Do garnka z grubym dnem wlej parę łyżek oleju, wrzuć warzywa i grzyby. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Smaż około 10-15 minut na wolnym ogniu.
  3. Następnie dodaj resztę przypraw i koncentrat pomidorowy. Dokładnie wymieszaj. Zalej wodą i gotuj 15-20 minut aż warzywa będą miękkie. Na koniec dopraw solą i pieprzem do smaku.
Udostępnij ten przepis


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *