Gotowany schab do chleba


Wydrukuj przepis
Schab na kanapki
Kupowanie wędlin w sklepie kończy się różnie. Wędliny tanie, z reguły są złe jakościowo, natomiast te drogie, których cena wskazywałaby na towar z wyższej półki, niekoniecznie w smaku takie są. Ja często zachodzę w głowę jak dostarczyć naszemu gospodarstwu domowemu wędlin, których jakości nie będą musiała się obawiać. I tak wpadłam na pomysł pieczenia mięsa, sposób dobry, ale wymagający sporo czasu. Moim ostatnim odkryciem jest natomiast gotowanie mięsa. A właściwie schabu. Wykonanie szybkie a efekt znakomity, Spróbujecie !!!!
Czas gotowania 10 minut
Czas oczekiwania 4-5 godziny do wystygnięcia
Porcje
porcja
Składniki
Czas gotowania 10 minut
Czas oczekiwania 4-5 godziny do wystygnięcia
Porcje
porcja
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Zagotuj wodę. Dodaj sól i resztę przypraw. Do gotującej się wody wrzuć schab i gotuj przez 5 minut. Po czym zostaw schab w wodzie do całkowitego ostygnięcia. Ja z reguły robię to wieczorem i wtedy przez noc stygnie. Gdy jest już zimny, doprowadź do wrzenia i gotuj 2 minuty. Wyłącz i poczekaj aż ostygnie w wodzie. Potem wyjmij i można się częstować. Smacznego !!!
Udostępnij ten przepis


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *