Jaglanka z mango i bananem


Wydrukuj przepis
Jaglanka z mango i bananem
Wiosna przyszła chociaż zimna , święta minęły a lato tuż, tuż. Trzeba wrócić do formy. Dzisiaj polecam Wam coś na śniadanie, zdrowe, smaczne i pożywne. To jedno z moich najbardziej ulubionych śniadań w trakcie tygodnia . A o zaletach kaszy jaglanej nie muszę chyba za dużo się rozpisywać: rozgrzewa organizm, poprawia odporność , odkwasza. Przygotowanie tego posiłku nie zajmie za dużo czasu, śmiało zatem można je zdążyć przygotować przed wyjściem do pracy.
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
Sposób przygotowania
  1. Aby zaoszczędzić na czasie, jak rano wstaję to pierwsze co robię nastawiam na mały ogień kaszę jaglaną do gotowania. 1/3 szklanki kaszy zalewam 2/3 szklanki wody. Kasza będzie się wolniutko gotowała. Potem podgrzewam mleko ( można też użyć zimnego mleka, ale w chłodne dni przyda się ciepły posiłek). Do blendera wkładam ugotowaną kaszę, ciepłe mleko, obrane i pokrojone mango oraz banana. Na koniec dodaję przyprawy. Jak ktoś woli jaglankę bardziej słodką może dodać trochę miodu. Ja uważam jednak, że mango i banan dają tyle słodkości tej potrawie, że już nic więcej nie potrzeba. Następnie blenduję wszystko na jednolitą masę. I gotowe !!! Można zajadać.
Udostępnij ten przepis


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *