Jaglanka z mango i bananem
Wiosna przyszła chociaż zimna , święta minęły a lato tuż, tuż. Trzeba wrócić do formy. Dzisiaj polecam Wam coś na śniadanie, zdrowe, smaczne i pożywne. To jedno z moich najbardziej ulubionych śniadań w trakcie tygodnia . A o zaletach kaszy jaglanej nie muszę chyba za dużo się rozpisywać: rozgrzewa organizm, poprawia odporność , odkwasza. Przygotowanie tego posiłku nie zajmie za dużo czasu, śmiało zatem można je zdążyć przygotować przed wyjściem do pracy.
Porcje Czas przygotowania
4 30minut
Porcje Czas przygotowania
4 30minut
Sposób przygotowania
  1. Aby zaoszczędzić na czasie, jak rano wstaję to pierwsze co robię nastawiam na mały ogień kaszę jaglaną do gotowania. 1/3 szklanki kaszy zalewam 2/3 szklanki wody. Kasza będzie się wolniutko gotowała. Potem podgrzewam mleko ( można też użyć zimnego mleka, ale w chłodne dni przyda się ciepły posiłek). Do blendera wkładam ugotowaną kaszę, ciepłe mleko, obrane i pokrojone mango oraz banana. Na koniec dodaję przyprawy. Jak ktoś woli jaglankę bardziej słodką może dodać trochę miodu. Ja uważam jednak, że mango i banan dają tyle słodkości tej potrawie, że już nic więcej nie potrzeba. Następnie blenduję wszystko na jednolitą masę. I gotowe !!! Można zajadać.