Kolorowe zapiekane jajka


Wydrukuj przepis
Kolorowe zapiekane jajka
Moje nowe odkrycie. Na sobotnie lub niedzielne śniadanie w sam raz. Myślę, że to danie zachwyci nie tylko dorosłych, ale też dzieci. Uwielbiam takie poranki: za oknem wiosenne słońce,w domu zapach gorącej kawy i pyszne kolorowe jajka do schrupania. Mniam !!!!
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Sposób przygotowania
  1. Wysmaruj formę do muffinek masłem. Oczywiście tylko tyle foremek ile będziesz przygotowywać jajek. Następnie wyściel foremki plackami tortilli. Ja wycinam duże kółka przy pomocy dużego kubka 0,5 l. Z każdego placka powinny wyjść 3 kółka. Pamiętaj aby wkładać placki do foremek delikatnie aby ich nie porozrywać, bo przeciekną jajka.
  2. Na rozłożone tortille rozłóż po plastrze szybki. Następnię na dno ułóż po jednej przeciętej na pół kuleczce mozarelli.
  3. Do każdej foremki wbij po 1 jajku. Posól i popierz na wierzchu. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i piecz około 10 minut.
  4. Gdy będziesz widzieć, że jajka już zastygają, wyjmij na chwilę blaszkę i posyp pokrojoną w kosteczkę papryką. Ponownie włóż do piekarnika.
  5. Przed podaniem udekoruj pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego !!!!
Udostępnij ten przepis


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *