Mini kotleciki z kurczaka z sosem rzodkiewkowym

 

Wydrukuj przepis
Mini kotleciki z kurczaka z sosem rzodkiewkowym
Super danie na niedzielny wiosenny obiad. Dzięki rzodkiewkom, kurczak nabiera zupełnie innego smaku. Sos jest przepyszny i można go wykorzystać również jako dodatek do szynki lub gotowanych jajek. Jest to potrawa bardzo lubiana przez dzieci. U nas znika w oka mgnieniu.
Czas przygotowania 45 minut
Porcje
Czas przygotowania 45 minut
Porcje
Sposób przygotowania
  1. Przygotowanie kotlecików: Pokrój drobniutko piersi z kurczaka w kostkę razem z cebulą. Dodaj vegetę, kartoflankę i jaka. Wymieszaj. Rozgrzej na patelni olej rzepakowy. Łyżką kładź malutkie kotleciki. Smaż na złoto z obu stron.
  2. Przygotowanie sosu: Pokrój drobniutko rzodkiewkę i szczypiorek. Krojenie rzodkiewki to dosyć żmudna praca, ale się opłaca. Do tego dodaj jogurt, śmietanę i majonez. Dopraw do smaku pieprzem i solą. Smacznego !!!
Udostępnij ten przepis


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *