Pasztet z cukinii
Ten pasztet to fenomenalna rzecz. Do tej pory z pasztetów warzywnych przygotowywałam tylko ten z selera, a teraz rozsmakowałam się w pasztecie z cukinii. A ponieważ w ogrodzie mam jej pod dostatkiem to mogę go przygotowywać w dowolnych ilościach.
Pamiętajcie aby dodać do pasztetu zioła, najlepiej świeże, ale jak nie macie użyjcie suszonych. Mi najlepiej pasztet smakuje z dodatkiem koperku świeżego i bazylii. Możecie też wypróbować inne kompozycje na przykład: oregano, lubczyk, tymianek. Pozostawiam Wam pole do popisu.
Pasztet jest znakomity i na ciepło zaraz po upieczeniu jak i na zimno. Można go jeść samego jak i na kanapkę.
Spróbujcie !!!
Porcje |
Czas przygotowania |
12porcji |
1,5 godziny |
Porcje |
Czas przygotowania |
12porcji |
1,5 godziny |
|
|