12 grudnia 2017
Pieczone boczniaki
Pieczone boczniaki to hit tegorocznej jesieni. Przepis jest banalnie prosty, a efekt murowany. Jeśli lubicie te grzyby tak jak ja, to myślę, że będziecie zachwyceni.
Ostatnio podałam tak przyrządzone boczniaki na spotkaniu ze znajomymi. Miał to być tylko dodatek do pozostałych potraw. stało się jednak inaczej i boczniaki stały się numerem jeden naszej wspólnej kolacji.
Ja najczęściej podaję je na wcześniejszą kolacje wraz z dobrej jakości pieczywem. Pycha !!!!
Czas przygotowania | 20 minut |
Porcje |
porcje
|
Składniki
Składniki
|
|
Sposób przygotowania
- Boczniaki delikatnie i sprawnie opłucz. Nie mocz ich za długo w wodzie. Pozostaw na chwilę, aby obciekły. Rozłóż na blaszce ( możesz wyłożyć ją papierem do pieczenia).
- Posól i popieprz oraz skrop oliwą.
- Wstaw do nagrzanego piekarnika około 180-190 stopni najlepiej z funkcją grilla. Piecz około 10-15 minut, aż się zezłocą. Smacznego !!!
Udostępnij ten przepis
Filed Under: Zima