Poranna jaglanka z mango i malinami
Jedno z moich najbardziej ulubionych śniadań. Jest zdrowe, pożywne i dostarcza sporo energii na początek dnia. Od ponad roku w ciągu tygodnia serwuję mojej rodzinie na pierwszy posiłek kaszę jaglaną lub domowej roboty granolę z owocami. Latem może być on podany na zimno, natomiast jesienią i zimą najlepiej na ciepło. Teraz gdy mamy jeszcze letnie owoce możemy tworzyć różne kombinacje smakowe a nasz organizm na pewno będzie szczęśliwy.
Porcje
4porcje
Porcje
4porcje
Sposób przygotowania
  1. Ugotuj kasze jaglaną w 2/3 szklanki wody, lekko posól.
  2. W tym czasie do blendera wrzuć pokrojone mango, maliny (zostaw kilka do dekoracji), cynamon miód oraz mleko lub jogurt. Latem preferuję wersję z jogurtem a zimą z podgrzanym mlekiem. Na końcu dodaj ugotowaną kaszę jaglaną. Zmiksuj. Konsystencja jaglanki może być różna od bardzo płynnej do konsystencji budyniu, który można jeść łyżeczką w zależności od tego jak lubicie tyle dolejcie mleka lub jogurtu. Ozdób na wierzchu malinami.