Rabarbar z malinami zapiekany pod kruszonką


Wydrukuj przepis
Rabarbar z malinami zapiekany pod kruszonką
I kolejna odsłona rabarbaru. Tym razem zapiekany pod kruszonką. Aby dodać trochę smaku i koloru połączyłam go z mrożonymi malinami, które wcześniej rozmroziłam. Świetnie też sprawdzi się truskawkami. Do tego kulka lodów waniliowych lub śmietankowych i mamy wspaniały wiosenny deser.
Czas przygotowania 45 minut
Porcje
porcji
Czas przygotowania 45 minut
Porcje
porcji
Sposób przygotowania
  1. Rabarbar obierz, pokrój na 3-4 cm kawałki i umyj. Umyty rabarbar rozłóż wraz z malinami w naczyniu do zapiekania wysmarowanym masłem i posyp cukrem.
  2. Przygotuj kruszonkę. Wsyp wszystkie składniki do miseczki i palcami wymieszaj. Rozłóż kruszonkę na przygotowane owoce.
  3. Piecz ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu. Podawaj ciepłe , najlepiej z lodami.
Udostępnij ten przepis


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *