Sałatką z arbuzem i fetą
Jest to jedna z moich ulubionych letnich sałatek. Chociaż na początku odniosłam się do niej dosyć sceptycznie. Bo jak to ? Połączenie słonej fety ze słodkim arbuzem , czy to może być w ogóle smaczne. Może !!! A wręcz powiedziałabym jest znakomite !! Do tego spora garść świeżych ziół i popołudniowa przekąska gotowa.
Porcje
8porcji
Porcje
8porcji
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Rukolę umyj i potnij na mniejsze części, aby potem sałatkę wygodnie się jadło. Arbuza i fetę pokrój w kostkę. Dobrze jeśli arbuz był wcześniej schłodzony, sałatka dzięki temu będzie bardziej orzeźwiająca.
  2. Na półmisku, rozłóż rukolę , na to arbuza i fetę. Posyp pokrojonymi ziołami i udekoruj czarnymi oliwkami. Jeśli ich nie lubisz lub nie masz w domu, możesz tą czynność pominąć.
  3. Na koniec skrop całość pachnącym olejem sezamowym. Smacznego