Jest to jedna z moich ulubionych letnich sałatek. Chociaż na początku odniosłam się do niej dosyć sceptycznie. Bo jak to ? Połączenie słonej fety ze słodkim arbuzem , czy to może być w ogóle smaczne. Może !!! A wręcz powiedziałabym jest znakomite !! Do tego spora garść świeżych ziół i popołudniowa przekąska gotowa.
Rukolę umyj i potnij na mniejsze części, aby potem sałatkę wygodnie się jadło.
Arbuza i fetę pokrój w kostkę. Dobrze jeśli arbuz był wcześniej schłodzony, sałatka dzięki temu będzie bardziej orzeźwiająca.
Na półmisku, rozłóż rukolę , na to arbuza i fetę.
Posyp pokrojonymi ziołami i udekoruj czarnymi oliwkami. Jeśli ich nie lubisz lub nie masz w domu, możesz tą czynność pominąć.
Na koniec skrop całość pachnącym olejem sezamowym.
Smacznego