Sałatka z mozzarelli i pomidorków koktajlowych


Wydrukuj przepis
Sałatka z mozzarelli i pomidorków koktajlowych
Jesień chyli się ku końcowi, w sklepach coraz więcej artykułów przypominających nam o nadchodzącym Bożym Narodzeniu. A ja chciałabym jeszcze chwilę zatrzymać ten ciepło-jesienny czas a dzięki tej sałatce jest to możliwe. Składników w niej niewiele: pomidorki koktajlowe, mozzarella i świeża bazylia. A efekt ? Przekonajcie się sami. Do tego świeża ciabatta ( genialną odkryłam ostatnio w piekarni ZAKWAS na Jeżycach) i dobre wino. Lekka kolacja gotowa !!!!
Sposób przygotowania
  1. Kuleczki mozzarelli przekrój na pół. To samo zrób z pomidorkami koktajlowymi. Przełóż do miski.
  2. Do blendera wrzuć umyty pęczek świeżej bazylii, orzechy, kilka łyżek oliwy (oliwę dodaj zgodnie z upodobaniami ma powstać konsystencja sosu), pieprz i sól. Zblenduj.
  3. Przełóż sos do miski z pozostałymi składnikami i dokładnie, delikatnie wymieszaj.
  4. Dopraw jeszcze pieprzem i solą do smaku według uznania. Smacznego !!!
Udostępnij ten przepis


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *