Warzywne placki


Wydrukuj przepis
Warzywne placki
Ten przepis to moja nowość. Placki ziemniaczane znają wszyscy. Placki z cukinii też cieszą się dużą popularnością, choć ja mam zawsze z nimi problem bo mi się rozpadają przy smażeniu. Aby jednak nie zmarnować sezonu na to pyszne warzywo jakim jest cukinia i osiągnąć efekt zadowalający, połączyłam ziemniaka z cukinią i marchewką. I tak oto powstały placki warzywne. Są znakomite a dzieci ( nie tylko moje ) się nimi zajadają.
Sposób przygotowania
  1. Ziemniaki, marchewkę i cebulę obierz. Cukinię zostaw ze skórką. Wszystkie warzywa poszatkuj na drobnych oczkach lub użyj malaksera do tego zajęcia.
  2. Przełóż masę na sitko ustawione na misce i pozostaw, aby obciekła.
  3. Następnie połącz z mąką jajkiem, pieprzem i solą.
  4. Rozgrzej na dużej patelni olej. Nakładaj gotową masę na rozgrzany tłuszcz, formując z niej średniej wielkości placuszki. Smaż z obu stron na złoty kolor. Smacznego.
Udostępnij ten przepis


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *