Skladnik: cebula

Flaczki z boczniaków

Flaczki z boczniaków

Wydrukuj przepis Flaczki z boczniaków Wspaniała , zaskakująca zupa na tę porę roku. Boczniaki w tej zupie sprawdzają się znakomicie. Mój mąż, który uwielbia zupy z mięsem, dla tej zupy zrobił wyjątek. I jak mamy w domu większą ilość boczniaków to sam mi o niej 

Świąteczne pierogi

Świąteczne pierogi

Wydrukuj przepis Świąteczne pierogi Zawsze miałam problem z ciastem na pierogi i nigdy nie wychodziły mi takie jakbym chciała. Przez to zraziłam się do nich na kilka lat. Aż w końcu moja mama przekazała mi zdobyczny i zasłyszany przepis przy okazji zakupów w małym warzywniaku. 

Boczniakowy Stroganow

Boczniakowy Stroganow

Wydrukuj przepis Boczniakowy Stroganow Fantastyczny przepis na jesienną porę. Boczniaki i pieczarki są obecnie łatwo dostępne, zatem nie będziecie mieć problemu z ich zakupem. Spróbujcie !!! Przepis jest prosty a smak na pewno Was zaskoczy. Nawet mój mąż, który uwielbia mięso z przyjemnością zajada to 

Letnia zupa z młodej kapusty

Letnia zupa z młodej kapusty

Wydrukuj przepis Letnia zupa z młodej kapusty Łatwa i szybka letnia zupa do przygotowania. A przy tym duża porcja warzyw do zjedzenia. Ja do tej zupy wykorzystuję kapustę białą odmianę sałatkową. Kupują ją oczywiście na moim rynku na Wichrowych Wzgórzach. Jest ona miękka i delikatna 

Podsmażony bób  z szynką

Podsmażony bób z szynką

Wydrukuj przepis Podsmażony bób z szynką Ten przepis już na zawsze będzie mi się kojarzył z wakacjami w Hiszpanii. Wprawdzie przygotowywałam już to danie w zeszłe wakacje, ale w tym roku, nabrał on dla mnie szczególnego sentymentu. W tym daniu ważny jest świeży, młody bób, 

Gołąbki z młodej kapusty

Gołąbki z młodej kapusty

Wydrukuj przepis Gołąbki z młodej kapusty Uwielbiam gołąbki. A najbardziej te z młodej kapusty. Po pierwsze młoda kapusta jest miękka i bardziej smaczna od tej jesiennej a po drugie nie wymaga gotowania tylko sparzenia. Dzięki temu gołąbki szybciejsię przygotowuje. Szybki i smaczny obiad na przykład 

Risotto z zielonymi  szparagami

Risotto z zielonymi szparagami

Wydrukuj przepis Risotto z zielonymi szparagami Póki sezon trwa, kolejny przepis na danie ze szparagami. Lekkie i szybkie risotto. Biały ryż i zielone szparagi to świetne połączenie. Ładnie wygląda i świetnie smakuje. Czas przygotowania 45 minut Porcje porcje Składniki 1,2 litra bulionu warzywnego300 g ryżu 

Risotto z porem i selerem naciowym

Risotto z porem i selerem naciowym

Wydrukuj przepis Risotto z porem i selerem naciowym Prosty i szybki sposób na obiad. Smaczne i lekkie danie z wykorzystaniem pora. Jest to moja domowa, uproszczona wersja risotta. Jeśli ktoś ma ochotę to może do tego przepisu dodać też drobno pokrojoną pierś z kurczaka. A