Suflet serowy ze śliwkami


Wydrukuj przepis
Suflet serowy ze śliwkami
Tak na początek jesieni - cieplutki i pachnący suflet ze śliwkami. Jest przepyszny i rozpływa się w ustach. Lepszy na ciepło, ale na zimno też nieźle smakuje. Spróbujcie póki można jeszcze kupić świeże śliwki.
Sposób przygotowania
  1. Formę najlepiej do tarty lub tortownicę wysmaruj masłem. Nastaw piekarnik na 180 stopni (bez termoobiegu)
  2. Śliwki umyj , przetnij wzdłuż na pół i wyjmij pestki.
  3. Jajka oddziel na białka i żółtka. Z białek ubij sztywną pianę.
  4. Twaróg utrzyj z żółtkami, cukrem, masłem, wanilią, cynamonem, skórką z cytryny . Na końcu dodaj kaszkę manną lub kukurydzianą.
  5. Do masy dodaj delikatnie pianę z białek i wymieszaj kopystką ( nie używać już miksera).
  6. Wlej do formy, na wierzchu poukładaj śliwki
  7. Piecz około 35-40 minut . Smacznego !!!
Udostępnij ten przepis


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *