15 września 2018
Zapiekana feta z pomidorami
Moje nowe odkrycie tego lata. Zawsze gry przygotuję to smaczne, proste danie, budzi zachwyt znajomych i przyjaciół. Najważniejszym składnikiem tego dania jest feta. Pamiętajcie, aby była to feta dobrej jakości. Ja zamawiam ser w moim ulubionym greckim sklepie w Komornikach. Dobrą grecką fetę można też kupić w Lidlu. Do tego świeże, pachnące słońcem i latem pomidory i......... kolacja gotowa. Danie podaję z dobrym chlebem, pitami lub foccacią. Spróbujcie i pewnie zachwycicie się tak samo jak ja !!!!

Czas przygotowania | 35 minut |
Porcje |
porcje
|
Składniki
Składniki
|
![]() |
Sposób przygotowania
- Nastaw piekarnik na 180 stopni. Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą.
- Ułóż w nim plastry fety i obłóż pomidorami. Duże pomidory pokrój na ćwartki a jeśli masz pomidory koktajlowe to dorzuć w w całości.
- Całość posyp suszonym oregano i skrop delikatnie oliwą. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 30 minut. Po wyjęciu z pieca możesz dodać jeszcze kilka kropli oliwy. Podawaj ciepłe. Smacznego !!!!
Udostępnij ten przepis
Filed Under: Lato