18 marca 2017
Kanapkowa pasta jajeczna

Czas przygotowania | 15 minut |
Czas gotowania | 8 minut |
Porcje |
porcja
|
Składniki
- 5 szt jajek ugotowanych na twardo
- 1-2 łyżki majonezu
- 2 łyżki poszatkowanej natki pietruszki
Składniki
|
![]() |
Sposób przygotowania
- Najlepiej użyć do wykonania tej pasty blendera ręcznego z pojemnikiem. Jeśli go nie macie to użyjcie do rozgniecenia jajek widelca lub tłuczka do ziemniaków. Najpierw ugotuj jajka na twardo. Włóż do garnka, zalej zimną woda i gotuj około 8 minut. Następnie zalej zimną wodą i zostaw chwilę do ostygnięcia. Potem jajka obierz, włóż do blendera, dodaj majonez i natkę pietruszki. Zblenduj Gotową pastę dopraw do smaku pieprzem i solą. Można podawać na stół. Pyszna kolacja lub niedzielne śniadanie .
Udostępnij ten przepis
Filed Under: Zima