Kanapkowa pasta jajeczna


Wydrukuj przepis
Łatwa w przygotowaniu pasta jajeczna
Najczęściej jajka jadamy w postaci jajecznicy, jajek gotowanych lub sadzonych. A może by tak raz inaczej ? Poniżej podaję Wam przepis na szybką pastę jajeczną. Znakomita do kanapek. U mnie w domu znika ona błyskawicznie.
Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 8 minut
Porcje
porcja
Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 8 minut
Porcje
porcja
Sposób przygotowania
  1. Najlepiej użyć do wykonania tej pasty blendera ręcznego z pojemnikiem. Jeśli go nie macie to użyjcie do rozgniecenia jajek widelca lub tłuczka do ziemniaków. Najpierw ugotuj jajka na twardo. Włóż do garnka, zalej zimną woda i gotuj około 8 minut. Następnie zalej zimną wodą i zostaw chwilę do ostygnięcia. Potem jajka obierz, włóż do blendera, dodaj majonez i natkę pietruszki. Zblenduj Gotową pastę dopraw do smaku pieprzem i solą. Można podawać na stół. Pyszna kolacja lub niedzielne śniadanie .
Udostępnij ten przepis


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *