Skladnik: olej do smażenia

Panierowany, smażony kalafior

Panierowany, smażony kalafior

Wydrukuj przepis Panierowany, smażony kalafior Ten przepis na jesienny obiad sprzedała mi moja Pani Halinka z rynku owocowo-warzywnego. Danie wydawało się banalne, ale Pani Halinka powiedziała, że kto raz spróbuje tak przyrządzonego kalafiora to nie będzie chciał go jeść inaczej. A więc spróbowałam raz, a 

Marynowane pieczarki w cieście

Marynowane pieczarki w cieście

Wydrukuj przepis Marynowane pieczarki w cieście Najwspanialsze marynowane pieczarki na świecie. Przepis ten dostałam parę lat temu od mojej cioci, która wraz z przepisem wręczyła mi kilka słoików tego specjału. Ochom i achom nie było końca. Cała rodzina była zachwycona. I od tej pory, gdy 

Kotlety mielone z kalafiora

Kotlety mielone z kalafiora

Wydrukuj przepis Kotlety mielone z kalafiora Moja rodzina bardzo lubi kotlety mielone. I to najlepiej z buraczkami i duszonymi ziemniakami. Danie pyszne, ale ………. !!!! Postanowiłam zatem urozmaicić naszą dietę a przede wszystkim zastąpić mięso – warzywem. Miało być zdrowiej i nadal pysznie. I tak 

Nadziewane, pieczone ziemniaki

Nadziewane, pieczone ziemniaki

Wydrukuj przepis Nadziewane, pieczone ziemniaki Tak podane ziemniaki jadłam w pewien ciepły, letni wieczór u moich znajomych (Aniu dziękuję, było przepyszne). Niby zwykłe ziemniaki, nadziane farszem z ziemniaków z dodatkiem cebuli i fety, a jednak są wyjątkowe . Wspaniały dodatek do mięsa lub jako samodzielne 

Faszerowane cukinie

Faszerowane cukinie

Wydrukuj przepis Faszerowane cukinie Bardzo przyjemne, jesienne danie. Nadaje się zarówno na jesienny obiad jak i na sobotnie, wieczorne spotkanie ze znajomymi. Jest pachnące i aromatyczne a przy tym świeże i lekkie. Z dodatkami do farszu możecie kombinować do woli, może być z mięsem tak