7 maja 2017
Łosoś z pieca z czosnkiem
Jeden z moich ulubionych przepisów na łososia. Bardzo szybki i łatwy w przygotowaniu. I niewątpliwie bardzo smaczny. Fajnie smakuje o każdej porze roku. W tej wersji poniżej do naczynia z łososiem dodałam parę pomidorków koktajlowych. Upieczone pomidorki nabierają słodkawego, pysznego smaku. Do tego świeże pieczywo i nie trzeba nic więcej. No może jeszcze zielona sałata jako uzupełnienie smaku i koloru.

Czas przygotowania | 45 minut |
Porcje |
porcje
|
Składniki
- 700-800 gram świeżego łososia
- 4-5 sztuk ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy
Składniki
|
![]() |
Sposób przygotowania
- Piekarnik nastaw na 180 stopni , najlepiej z termoobiegiem. W tym czasie umyj łososia i włóż go do wysmarowanego oliwą naczynia do zapiekania.
- Czosnek pokrój w plasterki i rozłóż na łososiu. Następnie rybę posól i popieprz. Skrop delikatnie oliwą.
- Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 30-35 minut. Opcjonalnie możesz dołożyć pomidorki koktajlowe lub plasterki cukinii do zapieczenia. Smacznego !!!!
Udostępnij ten przepis
Filed Under: Wiosna