23 czerwca 2017
Sałatką z arbuzem i fetą
Jest to jedna z moich ulubionych letnich sałatek. Chociaż na początku odniosłam się do niej dosyć sceptycznie. Bo jak to ? Połączenie słonej fety ze słodkim arbuzem , czy to może być w ogóle smaczne. Może !!! A wręcz powiedziałabym jest znakomite !! Do tego spora garść świeżych ziół i popołudniowa przekąska gotowa.

Porcje |
porcji
|
Składniki
- 1 opak. świeżej rukoli
- 1/4 części średniej wielkości arbuza
- 1 kostka fety
- 1 garść świeżej mięty
- 1 garść świeżej zielonej pietruszki
- kilka sztuk czarnych oliwek
- 3 łyżki oleju sezamowego
Składniki
|
![]() |
Sposób przygotowania
- Rukolę umyj i potnij na mniejsze części, aby potem sałatkę wygodnie się jadło. Arbuza i fetę pokrój w kostkę. Dobrze jeśli arbuz był wcześniej schłodzony, sałatka dzięki temu będzie bardziej orzeźwiająca.
- Na półmisku, rozłóż rukolę , na to arbuza i fetę. Posyp pokrojonymi ziołami i udekoruj czarnymi oliwkami. Jeśli ich nie lubisz lub nie masz w domu, możesz tą czynność pominąć.
- Na koniec skrop całość pachnącym olejem sezamowym. Smacznego
Udostępnij ten przepis
Filed Under: Lato