Kruche babeczki z truskawkami


Wydrukuj przepis
Kruche babeczki z truskawkami
Szybki i prosty przepis na genialny deser na dziecięce przyjęcia i festyny. W tym przepisie posługuję się gotowymi spodami do babeczek (jak ktoś ma wprawę może przygotować spody sam). Znacznie ułatwiają życie. Kupuję je w plastikowych wiaderkach w Intermarche. Już nie raz ratowały mi życie , gdy moje dzieci oznajmiały mi wieczorem, że na następny dzień mają przynieść coś słodkiego do szkoły z powodu jakiejś uroczystości. Wersji na nadzienia babeczek mamy z dziewczynkami kilka. Ta jest typowo wiosenno-letnia. Zimą zaprezentuję Wam wersję bez użycia świeżych owoców, których w tym okresie brak. Babeczki truskawkowe są pyszne, lekkie i kolorowe. A wykonanie ? Przekonajcie się sami . Zapraszam.
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
sztuk
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
sztuk
Sposób przygotowania
  1. Najpierw obierz z szypułek i umyj truskawki. Pokrój je na połówki bądź ćwiartki.
  2. Przygotuj krem. Ubij śmietanę z cukrem waniliowym na sztywno. Następnie dodaj serek mascarpone i cukier. Zmiksuj.
  3. Gotowy krem nakładaj do przygotowanych spodów babeczek. Na wierzch ułóż truskawki. Jeśli akurat masz w domu, możesz dodać jeszcze borówki i liście mięty lub melisy jako zielony akcent dekoracyjny. I pozostaje już tylko ich spróbować.
Udostępnij ten przepis


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *