Boczniakowy Stroganow


Wydrukuj przepis
Boczniakowy Stroganow
Fantastyczny przepis na jesienną porę. Boczniaki i pieczarki są obecnie łatwo dostępne, zatem nie będziecie mieć problemu z ich zakupem. Spróbujcie !!! Przepis jest prosty a smak na pewno Was zaskoczy. Nawet mój mąż, który uwielbia mięso z przyjemnością zajada to wegetariańskie danie.
Sposób przygotowania
  1. Boczniaki pokrój w paski. W dużym rondlu rozgrzej 2-3 łyżki oleju do smażenia . Boczniaki wrzuć na gorący olej i smaż przez parę minut aż będą złociste a większość wody odparuje.
  2. Do złocistych grzybów dodaj sojowy i cukier. wymieszaj i zostaw na ogniu 2-3 minuty. Następnie przełóż je do miski.
  3. Cebulę pokrój w pół talarki. Pieczarki pokrój na ćwiartki, (chyba, że kupisz malutkie pieczarki to wtedy możesz wrzucić je w całości). Do tego samego rondla wlej kilka łyżek oleju , rozgrzej i dodaj pieczarki. A po 3-4 minutach również cebulę.
  4. Jak pieczarki się lekko zezłocą dodaj boczniaki i resztę składników czyli: koncentrat pomidorowy, mleko, musztardę i ogórka konserwowego. Wymieszaj. Duś około 5-10 minut.
  5. Na koniec dopraw solą i pieprzem oraz posyp zieloną pietruszką. Smacznego !!!!
Udostępnij ten przepis


2 thoughts on “Boczniakowy Stroganow”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *