Łosoś z pieca z czosnkiem


Wydrukuj przepis
Łosoś z pieca z czosnkiem
Jeden z moich ulubionych przepisów na łososia. Bardzo szybki i łatwy w przygotowaniu. I niewątpliwie bardzo smaczny. Fajnie smakuje o każdej porze roku. W tej wersji poniżej do naczynia z łososiem dodałam parę pomidorków koktajlowych. Upieczone pomidorki nabierają słodkawego, pysznego smaku. Do tego świeże pieczywo i nie trzeba nic więcej. No może jeszcze zielona sałata jako uzupełnienie smaku i koloru.
Czas przygotowania 45 minut
Porcje
porcje
Składniki
Czas przygotowania 45 minut
Porcje
porcje
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Piekarnik nastaw na 180 stopni , najlepiej z termoobiegiem. W tym czasie umyj łososia i włóż go do wysmarowanego oliwą naczynia do zapiekania.
  2. Czosnek pokrój w plasterki i rozłóż na łososiu. Następnie rybę posól i popieprz. Skrop delikatnie oliwą.
  3. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 30-35 minut. Opcjonalnie możesz dołożyć pomidorki koktajlowe lub plasterki cukinii do zapieczenia. Smacznego !!!!
Udostępnij ten przepis


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *